Nou Reprezentant Regional Adjunct pentru Europa si Asia Centrala desemnat de FAO

on
Categories: Internationale, Stiri

In aceasta saptamana, atributiile de Reprezentant Regional Adjunct pentru Europa si Asia Centrala vor fi preluate de catre Yuriko Shoji. Inainte, Yuriko Shoji a fost coordonatoare subregionala a FAO pentru Asia Centrala si reprezentanta FAO in Turcia, Azerbaidjan si Uzbekistan. Shoji este cetateanca a Japoiniei si s-a alaturat FAO in 2007, in scopul de a conduce unitatea de cooperare tehnica in domeniu, la oficiul central din Roma, Italia.

Yuriko Shoji are o experienta vasta in sistemul Organizatiei Natiunilor Unite, atat in ceea ce priveste FAO, cat si in ceea ce priveste Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Recent, a contribuit la Programul de Parteneriat FAO-Turcia, prin intermediul caruia se ofera asistenta si expertiza in domeniul securitatii alimentare si reducerii saraciei in Azerbaidjan, Kazahstan, Kargazstan, Tadijkistan, Turcia, Turkmenistan si Uzbekistan. Dupa rolul ei important in procesul de ratificare a programului in parlamentul turc, Shoji a organizat evenimentul de lansare a programului si a stabilit proiectele care vor fi implementate in cadrul programului. In 2015, a inceput implementarea cu succes a celei de-a doua faze a programului, faza in care a jucat din nou un rol important.

Pe langa acestea, Shoji a fost si un participant activ in cadrul programului FAO de Rezilienta a Refugiatilor Sirieni, un program apreciat de catre agentia ONU pentru refugiati (UNHCR) ca fiind unul dintre cele mai bune proiecte de dimensiuni medii din 2017. Acest lucru a dus la implementarea imediata a celei de-a doua faze a proiectului.

“La biroul regional, astept cu nerabdare sa invat despre mai multe aspecte importante ale politicii agricole si interesele si preocuparile statelor membre. De asemenea, astept cu nerabdare sa lucrez cu diversi parteneri si mi-as dori in acelasi timp sa pot continua sa reprezint Asia Centrala si in aceasta functie.”, a declarat Shoji.

Yuriko Shoji – Reprezentant Regional Adjunct pentru Europa si Asia Centrala

O serie de evenimente internationale importante au avut loc in cadrul Oficiului subregional al FAO pentru Asia Centrala, in timpul activitatii lui Shoji. Jose Graziano da Silva, Directorul general al FAO, a fost speakerul principal al reuniunii ministrilor agriculturii din G20 in 2015, la Istambul. La Conventia ONU pentru combaterea desertificarii, reuniunea COP12 din 2015, partile au convenit asupra Declaratiei de la Ankara privind gestionarea durabila a terenurilor. In 2016, la Istambul a avut loc primul Summit mondial privind problemele umanitare, unde s-au reunit 9000 de participanti pentru a sprijini noua Agenda pentru Umanitate. Tot in timpul activitatii lui Shoji la Oficiul subregional al FAO, Turcia a fost gazda celei de-a 30-a sesiuni a Conferintei Regionale FAO pentru Europa, care a avut loc in Antalya.

Yuriko Shoji detine o diploma de licenta in comunicarea interculturala de la Universitatea Crestina Internationala din Tokyo, Japonia, precum si un Master in Sociologia Dezvoltarii de la Universitatea Cornell din Statele Unite.

In calitatea sa de Reprezentant Regional Adjunct pentru Europa si Asia Centrala, Shoji il va sprijini pe directorul general adjunct si pe reprezentantul regional in exercitatea responsabilitatilor politice, manageriale si administrative. Shoji va fi responsabila de gestionarea retelelor FAO si de monitorizarea procesului de pregatire de catre secretariat a celei de-a 31-a sesiune a Conferintei regionale pentru Europa a FAO, care este programata in perioada 16-18 mai la Voronej, Federatia Rusa.

 

Sursa