Culturi de iarna in solar

on
Categories: Cultivarea Plantelor

Daca esti interesat de cresterea de culturi de legume, flori sau alte tipuri de plante in timpul iernii, solarul este solutia perfecta. Cu toate ca nu este o regula generala, de cele mai multe ori ai nevoie de instalatii de incalzire rasaduri pentru un solar eficient. Acest lucru contribuie la crearea unui climat favorabil majoritatii plantelor si le fereste totodata de inghet.

Alternative pentru culturi de iarna

Un alt tip de solar este cel rece, care este cel mai usor de intretinut, deoarece nu necesita incalzire suplimentara. Acesta protejeaza plantele cu aceeasi eficienta si, cu o pozitionare buna, poate absorbi o cantitate importanta din caldura soarelui.

Cresterea unor culturi de iarna este o decizie utila pentru culturivarea si consumul de produse naturale tot timpul anului. Temperaturile din solar raman in mod constant in jurul a 10 grade Celsius, ceea ce este semnificativ mai cald decat temperatura de afara. Acest lucru iti ofera sansa sa cresti culturi de plante diverse, de la usturoi, patrunjel, spanac, varza, morcovi, la panselute, azalee, cactusi si frezii.

Dezavantajele unei culturi de iarna

Principalul dezavantaj pe care gradinaritu din timpul iernii il are este reprezentat de costurile necesare construirii unui solar. Kit-urile disponibile in magazinele de specialitate pot ajunge sa reprezinte o investitie destul de mare. Din acest motiv, majoritatea gradinarilor aleg sa construiasca un solar de la zero. Acest lucru iti permite sa stabilesti pozitionarea si marimea solarului in functie de nevoile tale.