Erbicid total – metode de aplicare si actiune

on
Categories: Cultivarea Plantelor

Orice bun agricultor stie ca unul dintre cei mai buni prieteni pe care ii are in acest domeniu este solutia de erbicid total. Indiferent de tipul culturilor si al plantelor care sunt cultivate sau al marimii (gradini mici sau culturi de hectare intregi) au nevoie de protectie pe parcursul dezvoltarii lor. Asta pentru ca fiecare planta este expusa la mai multe tipuri de daunatori, atat de natura vegetala, cat si animala.

Ce pericole combate un erbicid total?

De cele mai multe ori, solutiile de tipul erbicidelor lupta pentru distrugerea unor buruieni aparute deja sau care sunt in curs de dezvoltare. De asemenea, solutia poate fi aplicata si in mod preventiv, pentru a nu ajunge pana in pasul in care este nevoie de tratament.

Poate te gandesti ca buruienile nu sunt atat de daunatoare, dat fiind faptul ca sunt niste simple plante care cresc printre legumele tale. Insa, acestea pot avea efecte devastatoare, avand puterea de a omori planta sau de a-i afecta dezvoltarea. Acest lucru se datoreaza faptului ca buruienile cresc mai mari decat planta pe care tu incerci sa o cultivi. Astfel, buruiana va acapara planta si nu ii va mai lasa acces la lumina. De asemenea, buruienile absorb toate mineralele, apa si vitaminele cu care plantele se hranesc, innabusindu-le astfel.

Solutiile de erbicid total pentru culturi, dupa cum sugereaza si numele, au capacitatea de a combate orice tip de buruiana.

Cum aplicam erbicid total?

Aceste solutii trebuie aplicate in perioada in care buruiana este inca verde, iar marimea ei sa fie de minim 10cm. Aceste aspecte sunt necesare pentru ca erbicidul sa aiba efect asupra sistemului radicular al buruienii.

Este recomandat ca aplicarea sa se realizeze de 2-3 ori pe an, daca va confruntati cu o problema cu buruienile medie sau puternica. Iata care sunt aspectele de baza pentru o aplicare corecta:

  • utilizarea echipamentului potrivit pentru stropire (atomizor/vermorel)
  • adaptarea cantitatii de solutie la suprafata afectata
  • concentratia corecta in functie de intensitatea buruienilor

Cum actioneaza erbicidul?

Solutia este absorbita prin intermediul frunzelor buruienilor. Din acest motiv, se impune ca frunzele sa fie destul de crescute pentru a avea capacitatea de absorbtie cat mai mare. Daca aplicarea se realizeaza corect, puteti incepe sa vedeti rezultate chiar si dupa doar 5 zile!

Aceste solutii nu afecteaza culturile, solul si nici semintele, avand actiune directa doar asupra daunatorilor vegetali. Puteti gasi o gama larga de erbicide in magazinele agricole, potrivite pentru fiecare tip de cultura!