Care sunt cele mai productive judete pentru agricultura?

on
Categories: Necategorizate

In anul precedent, judetul Timis s-a situat in topul producatorilor si furnizorilor de cereale si seminte din agricultura din Romania. Cantitatea de produse recoltate a depasit 2,5 milioane de tone si a fost recoltata dintr-un total de mai bine de 159.400 hectare. Aceasta cifra nu include si sectorul majoritar privat, care dispune si el, in judetul Timis, de peste 170.400 hectare.

Romania a dispus in 2018 de o recolta de cereale de 8,466 milioane de hectare, dintre care 8,418 milioane au reprezentat exclusiv proprietari privati.

Care a fost topul judetelor in agricultura?

  1. Timis – 6%
  2. Dolj – 5,7%
  3. Constanta – 5,6%
  4. Teleorman – 4,9%
  5. Calarasi – 4,8%

Cele mai comune culturi au cuprins cereale, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, cartofi, tutun si furaje verzi, cat si sfecla de zahar. De asemenea, o cantitate importanta de vita de vie a fost cultivata in anul precedent, in special in zona de sud-est a tarii, aceasta fiind cea mai potrivita ca sol si temperaturi pentru aceasta planta.

Pachetele de seminte de grau s-au dovedit a fi cele mai prielnice si pentru judetul Braila, care a reusit sa inregistreze nu mai putin de 10, 2 milioane de cereale, contribuind cu 0,324 de milioane de tone la consumul total de grau al tarii.

Aceste rezultate benefice pentru tara noastra dovedesc inca odata cat de bine poate functiona agricultura in Romania, daca statul isi da interesul. Multi oficiali de la nivelele centrale au atribuit ca factor de importanta majora pentru aceste recolte acordarea la timp a masurilor de sprijin substantiale pentru agricultori.

De asemenea, un rol important in buna dezvoltare si rodul recoltelor a jucat-o si decizia tuturor agricultorilor de a folosi erbicide profesionale pentru prevenirea si combaterea daunatorilor.

Romania se redreseaza pe piata de agricultura cu investitii anuale din fonduri europene, care anul trecut au fost de aproximativ 3,30 milioane de euro. Anul acesta, valoarea totala a fondurilor este asteptata sa creasca, urmand a fi investite atat in agricultura, cat si in dezvoltare rurala.