Agrohub
masina de slefuit

Cum alegi masina de slefuit potrivita lucrarilor tale?

Indiferent ca ai nevoie sa slefuiesti pardoseala din beton pentru ca s-a deteriorat sau vrei pur si simplu sa renovezi, este important ce masina de slefuit alegi. Slefuirea pardoselilor se poate realiza in spatii industriale sau in zone rezidentiale. Astfel trebuie sa fii atent la caracteristicile si performanta tipului de masina ales.

Alegerea modelului de masina de slefuit

  1. Masina de slefuit orbitala are discuri mobile care executa o miscare orbitala. Astfel, ea este recomandata suprafetelor curbate. Asta nu inseamna ca nu poate fi folosita pentru orice tip de material sau suprafata.
  2. Masina de slefuit cu vibratii sau slefuitorul cu excentric: avantajoasa pentru obtinerea unor finisaje netede si lucrari fine. Timpul de executie este mai mare deoarece este facuta pentru a lustrui suprafetele extrem de fin.
  3. Masina de slefuit cu banda: actioneaza cu precizie maxima si este recomandata pentru suprafetele din material lemnos (podele, blaturi, usi, mese, obiecte mari de mobilier).
  4. Masina de slefuit alternativa: are o miscare longitudinala si este prevazuta cu o banda plata cu hartie abraziva. Astfel, este eficienta pentru pregatirea fina a suprafetelor inainte de lacuire.
  5. Masina de slefuit multifunctionala: imbina caracteristicile si avantajele celorlalte modele.

Dupa ce ai ales modelul, poti sa te hotarasti asupra caracteristicilor commune ale masinilor de slefuit. De exemplu, daca iti doresti sa fie o masina din gama hobby, semi-profi sau profi. Acest lucru trebuie sa il decizi in functie de cat de des o vei folosi.

O alta decizie de luat este daca va fi fixa sau portabila. Daca iti desfasori activitatea intr-un singur loc si ai suficient spatiu, poti lua o masina fixa. In schimb, daca iti vei muta lucrarile in mai multe locuri, ai nevoie de masina portabila pentru a fi usor de manevrat.

Ultimul lucru asupra caruia trebuie sa te hotarasti este daca va fi pe baterie sau cu alimentare la priza. Masina cu alimentare la priza are putere mai mare. Dar daca lucrezi in locuri unde nu este priza, alege masina pe baterie. Sa fii atent totusi la autonomia modelelor cu acumulator.

Criterii pentru performanta masinilor

  • Puterea: cele mai puternice sunt masinile fixe (de masa) si cele cu alimentare la priza. Cele mai bune masini ar trebui sa aiba o putere de minim 2000 W. Puterea masinilor manual variaza de la 200 W la 1500 W, in functie de gama din care fac parte.
  • Viteza de rotatie: adica numarul de rotatii sau oscilatii pe minut. De exemplu, masinile cu piatra de polizat au viteze mai reduse, chiar si sub 100 rpm. In schimb, cele pentru slefuit si finisat au viteze mai mari, cuprinse intre 2000 rpm si 9000 rpm.
  • Marimea zonei de slefuire: in functie de dimensiunea discului, poti lucra mai rapid. Daca discul este de marimi mai mari, vei slefui mai rapid suprafetele extinse. Cea mai indicate este o masina de slefuit cu un disc de cel putin 200 mm.

Daca totusi doresti sa apelezi la o firma specializata pentru a dispune de servicii si utilaje profesionale, te invitam sa accezi pagina companiei Avis Instal: https://www.taierebeton.ro/ .

 

Adauga comentariu

Marketing Online

Marketing si Promovare Online