7 specii de reptile de luat ca animale de companie

5 Min Read

Daca te intrebi alti oameni ce animale de casa isi aleg, atunci trebuie sa stii ca unii iubesc reptilele. Da, ai citit bine. Unii aleg reptile din dorinta de a iesi in evidenta si a fi mai extravaganti. Altii, poate din cauza alergiilor dezvoltate pentru animale…sau pentru ca nu au suficient timp sa se ocupe de ingrijirea unor caini sau pisici. De aceea, reptilele sunt o varianta buna pentru ca sunt niste animale interesante si nu necesita o ingrijire complicata.

Daca esti totusi printre cei care vor sa isi ia o reptila ca animal de companie, trebuie insa sa stii ce fel de specie este potrivita. Nu orice tip de reptile de care ai auzit poate fi luat in casa. Asa ca ti-am pregatit o lista cu cateva specii de reptile pe care le poti lua acasa. Mai apoi, intereseaza-te de hrana si accesoriile de care au nevoie pentru conditii optime.

 Broasca testoasa

reptile broaste testoase

Cel mai intalnit animal de companie din randul reptilelor este broasca testoasa. Aceasta poate fi tinuta in exterior intr-un iaz, cat si in interior intr-un acvariu. Indiferent de mediul in care este tinuta, trebuie sa ii asiguri temperatura si spatial necesar. Dintre toate reptilele de casa, sunt cele care necesita cea mai multa atentie in construirea “locuintei”. Asa ca cel mai bine ar fi sa te documentezi din timp despre nevoile unei testoase daca vrei sa achizitionezi una.

 Soparla Gecko Leopard

reptile soparla leopard gecko

Cunoscuta si sub denumirea de “leopardul desertului”, soparla Gecko este si ea printre cele mai indragite animale de companie. Acest fapt se datoreaza aspectului ei interesant, dar si conditiilor minime de intretinere. Gecko este o soparla mica (maxim 20 cm), de aceea nua re nevoie de mult spatiu. Poate fi pusa intr-un terariu de sticla, fara a avea nevoie de lumini speciale pentru ca doarme ziua. Se hraneste cu diferite tipuri de insect si viermi.

Cameleonul

reptile cameleon

Foarte iubit de copii este cameleonul deoarece este foarte atractiv prin culorile lui. Este un animal singuratic si care se adapteaza usor. Astfel nu vei fi nevoit sa cumperi si o pereche pentru el, iar locul in care stai nu va fi o problema. Totusi, trebuie sa fii putin atent asupra condiiilor pe care i le oferi: lumina, caldura, umiditate, hrana, etc.

 Agama cu barba

reptile agama cu barba

Agama cu baraba este o soparla prietenoasa, blanda si usor de dresat. Are un aspect amuzant, aratand de parca zambeste mereu. Nu este pretentioasa in ceea ce priveste hrana, deoarece mananca insecte si legume. Poate fi adapostita intr-un terariu mai mare (40 litri) in care sa ii asiguri caldura si lumina in permanenta.

 Scincida cu limba albastra

reptile scincida cu limba albastra

Scincida este potrivita daca vrei sa ai o reptile linistit pe care sa o poti prinde usor cu mana. Are un character docil si este usor de crescut. Un plus il aduce si diversitatea aspectului ei deoarece poate fi gasita in mai multe culori: cenusiu, rosu, maroniu, dungata sau patata. Mananca fructe si legume, dar pot fi hranite si cu insecte, carne de pui sau de curcan.

 Sarpele de porumb

reptile sarpe de porumb

Desi atunci cand te gandesti la serpi, te gandesti la ceva infricosator si periculos, sarpele de porumb este un animal de companie destul de intalnit. Asta pentru ca este un animal docil, atragator datorita combinatiei de culori, dar si pentru dimensiunile mici. Ce trebuie sa stii despre aceasta specie de sarpe este ca daca nu ii asiguri conditiile necesare, va incerca sa evadeze. Asa ca daca nu vrei sa te trezesti ca nu il mai ai, intereseaza-te foarte bine de ce are nevoie.

 Sarpele regal

reptile sarpe regal

Un alt sarpe potrivit pentru a fi animal de companie este sarpele regal. Numele vine de la faptul ca arata foarte frumos, avand culori aprinse si piele stralucitoare, dar este si un sarpe puternic. Cu toate astea, poate fi imblanzit foarte usor si chiar poate fi tinut in mana. Prefera umiditate rodicata si temperature cuprinse intre 24 si 30 de grade Celsius. Poate fi tinut intr-un terariu cu un vas cu apa, insa apa trebuie schimbata zilnic deoarece este sensibil la bacterii. Atunci cand este stresat, misca din coada nervos, scoate anumite sunete si isi ascunde capul.

Distribuie Articolul
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *