Agrohub
Cascavalul de Saveni la “Saptamana Verde” de la Berlin

Cascavalul de Saveni la “Saptamana Verde” de la Berlin

Magiunul de Topoloveni, carnatii de Plescoi si palinca de Bihor sunt produse cu un renume deja. Insa in curand, Romania se va putea mandri cu un nou produs care urmeaza sa primeasca statutul de produs traditional recunoscut la nivel european. Este vorba despre cascavalul de Saveni, care a obtinut de cateva luni statutul de produs cu Indicatie Geografica Protejata National si este aproape de a fi recunoscut la nivel european. Unul dintre cei mai mari procesatori ai cascavalului de Saveni este Vlasie Company din comuna Vlasiesti, judetul Botosani. Acesta a reusit sa promoveze cascavalul de Saveni si sa il valorifice la diverse targuri si evenimente nationale si internationale.

Cascavalul de Saveni, prezent la “Saptamana Verde” de la Berlin

Vlasie Company participa, prin reprezentantii sai, la targul international “Saptamana Verde” de la Berlin. Aici, va promova piata agroalimentara a Romaniei, prin produsele sale unice.

Administratorul companiei Vlasie Company, Constantin Aniculaesa, a vorbit despre participarea la acest targ. “Ne onoreaza sa participam la acest eveniment, la aceasta expozitie, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii, prin directia de industrie alimentara nou infiintata si suntem mandri ca am putut sa reprezentam impreuna Romania la aceasta expozitie”, a explicat domnul Aniculaesa.

Dintre produsele cu care Vlasie Company s-a prezentat la targul “Saptamana verde”, Cascavalul de Saveni este cel mai reprezentativ produs. Ingredientele sale sunt 100% natural, reteta este autentica, iar cascavalul este procesat cu mare atentie. Datorita acestor lucruri, produsul s-a transformat intr-un etalon al branzeturilor romanesti si este aproape de a fi recunoscut la nivel european. Conform declaratiei administratorului companiei, “Documentatia a ajuns deja la Bruxelles si este la Comisia Europeana in studiu si speram noi ca anul acesta sa obtinem indicatia geografica protejata”.

Desi abia anul acesta se asteapta recunoasterea europeana a Cascavalului de Saveni, acesta are o istorie de mai mult de 40 de ani. Atunci, folosindu-se o reteta simpla si ingrediente alese cu atentie, s-a obtinut un cascaval care impresioneaza si in prezent prin savoarea sa deosebita si prin calitate.

Cascavalul de Saveni nu este singurul produs cu care se poate lauda compania. Aceasta are o gama variata de produse autentic romanesti, care sunt preparate conform retetelor traditionale, sunt gustoase si sanatoase. Aceste produse sunt apreciate atat de catre consumatorii romani, cat si de catre consumatori din intreaga lume.

“Saptamana Verde” este o oportunitate grozava pentru producatorii romani

Evenimentul international “Saptamana Verde” de la Berlin nu este numai o expozitie, ci si un targ care le ofera producatorilor oportunitatea de a-si promova produsele si de a incheia parteneriate cu retaileri importanti de pe pietele internationale. ,,Am discutat cu reprezentantii ministerului care au participat la targ. Domnul ministru Petre Daea am inteles ca a discutat cu Ambasadorul Germaniei si au stabilit o intalnire pentru o eventuala colaborare. Sa vedem ce canale pot fi deschise pentru ca vizitatorii si consumatorii care au participat la aceasta expozitie au fost foarte incantati de produsele romanesti si la nivel de ambasada acum sunt discutii sa vedem cum putem ajunge si noi cu produsele in tarile din Europa”, a precizat administratorul companiei.

Targul international “Saptamana Verde” este dedicat agriculturii, horticulturii si industriei alimentare. Aici, se reunesc annual zeci de mii de producatori, consumatori si oficialitati din diverse tari. Scopul acestui targ este de a pune in valoare produsele traditionale si de a facilita parteneriate intre producatori si retaileri de pe pietele internationale.

 

Sursa

Adauga comentariu