Ajutor pentru proprietarii de ovine si in anul 2019

on
Categories: Finantare, Stiri

Proprietarii de ovine au motive de bucurie, deoarece vor beneficia de ajutor financiar si in anul 2019. In urma Sedintei de Guvern din 8 februarie, a fost adoptata o modificare si completare pentru HG nr.500/2017. Aceasta  priveste aprobarea proiectului de ajutor de minimis. Acest program are scopul de a incuraja cresterea ovinelor pentru comercializarea lanii.

Ce trebuie sa faca proprietarii de ovine?

Proprietarii se pot inscrie pana la data de 28 martie 2019 in program, iar incepand cu 29 martie, pana pe 30 septembrie 2019 va fi valorificata productia de lana. Doritorii trebuie sa depuna actele necesare atestarii comercializarii la Directiile Agricole Judetene in vederea validarii aplicatiilor. Comercializarea lanii se poate realiza atat direct, cat si prin intermediar, catre centrele de colectare si procesare.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea sprijinului, actele crescatorilor trebuie sa ateste faptul ca lana a fost comercializata respectand interesul partilor. De asemenea, actele trebuie sa contina cantitatea de lana comercializata, atat cand procesul se realizeaza in mod direct, cat si prin intermediar.

Proiectul se afla in cel de-al doilea an de desfasurare. Acesta a reprezentat un efort suplimentar al Ministerului Agriculturii de a incuraja comercializarea produselor autohtone. De asemenea, crescatorii de ovine acceseaza cu folos subventia de 1 leu/kg de lana comercializata.