Locuri de munca disponibile in agricultura din strainatate

on
Categories: Locuri de munca

Inceputul de an vine cu vesti bune pentru romanii care cauta locuri de munca, fara prea multa experienta sau cerinte. Firmele din agricultura din Spania sau Franta ofera salarii atrctive, fara sa ceara cunoasterea unei limbi straine sau studii in domeniu.

Mai multe sute de locuri au fost create prin portalul mobilitatii europene (EURES) pentru romanii dispusi sa lucreze in Uniunea Europeana. Firma Fresgilera S.L ofera cateva sute de locuri de munca pentru culegerea fructelor in regiunea Huelva. Programul include recoltarea de fructe in intervalul orar 08-00-15:00 si acordarea a jumatate de ora pentru pauza de masa.

Ce presupun ofertele de locuri de munca?

Beneficiile de care dispun angajatii in aceste locuri de munca sunt salariul de 38 de euro pe zi si transportul dus-intors de la inceputul contractului pana la incheierea acestuia. Cazarea va fi contracost, suportata de lucrator, in valoare medie de 40 de euro pe luna. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este data de 20.02.2019, iar contractul de intinde pana in luna iunie a anului 2019.

Firma spaniola Queralt din regiunea Lleida ofera mai multe tipuri de activitati, precum culegerea fructelor, curatarea copacilor si aranjarea si pregatirea produselor pentru transport. In acest caz preturile difera, fiind oferit un salariu de 6,25 euro/ora pentru munca la camp si 5,96 pentru lucrul in depozit. Termenul limita este la 1 aprilie, iar plecarea va fi suportata de catre muncitor, urmand ca 10% din salariu sa fie retinut pentru cazare si alte utilitati necesare.

Exista insa locuri de munca mult mai bine platite, in tari precum Marea Britanie, Suedia siOlanda, unde salariile pot ajunge si pana la 10 euro/ora. Trebuie mentionat insa ca pentru aceste posturi este necesara cunoasterea unei limbi straine. Mai multe detalii si oferte puteti gasi la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din judetul de care apartineti.