Descriere
DESCRIERE PRODUS
Zeama bordeleza are un miros specific sulfului si are continut de substanta activa de 20%± 1,5.
Umiditate maxima: 3%
pH-ul suspensiei: 1% in apa intre 6 si 8.
Zeama bordeleza poate fi utilizata pentru majoritatea produselor de protectie a plantelor aplicate in agricultura. Exceptie fac cele alcaline puternice sau reactii acide:
- Fasole;
- Sfecla de zahar;
- Hamei;
- Tomate;
- Ardei;
- Castraveti;
- Ceapa;
- Mar;
- Par;
- Gutui;
- Prun;
- Cais;
- Piersic;
- Visin;
- Vita de vie.
MOD DE PREPARARE
Pentru o obtine zeama bordeleza, utilizati un vas de plastic sau lemn. Dupa ce ati identificat cantitatea necesara de zeama bordeleza, turnati apa curata la temperaturi de 15-20 de grade Celsius. In tot acest timp, ingredientele trebuie amestecate pana la solubizarea totala. Folositi o sita pentru filtrarea solutiei inainte de utilizare.
APLICARE
Stropirea cu zeama bordeleza trebuie realizata la temperaturi de maximum 27 grade Celsius. Indicat este ca aplicarea acestui produs sa se realizeze pe parcursul vegetatiei, inainte de umectarea completa. Datorita continutului de cupru, produsul este eficient si joaca rol de fungicid si bactericid. De asemenea, ionii de cupru absorbiti de sporii bacteriilor si ai ciupercilor fac ca sistemul enzimatic al patogenilor sa dispara in totalitate. Astfel, zeama bordeleza trebuie distribuita inainte de germinarea sporilor.
TIMP DE PAUZA
Perioada dintre ultimul tratament aplicat si recoltare trebuie sa fie de minimum 30 de zile.
MOD DE ACTIUNE
Principalul scop al acestui produs este acela de a actiona eficient impotriva Focului bacterian al rozaceelor si Rapanul merilor. Zeama bordeleza actioneaza vreme de 10-15 zile din momentul aplicarii, la nivelul tulpinii si al frunzei.