Tratamentul pomilor fructiferi cu ulei horticol – tot ce trebuie sa stii

on
Categories: Necategorizate

Orice agricultor isi doreste ca livada sa dispuna de un nivel de productivitate cat mai mare, iar pentru asta este nevoie de lucrari de intretinere constante si de tratamente eficiente. Ei bine, tratamentul cu ulei horticol se numara printre cele mai preferate modalitati de combatere a formelor hibernante de daunatori. Pe scurt, uleiul horticol este un produs petrolier, care are rol de insecticid.

Printre daunatorii combatuti de uleiul horticol se numara:

  • Acarieni;
  • Paduchele de San Jose;
  • Afide;
  • Alti daunatori care hiberneaza.

In continuare vei afla cand trebuie aplicat tratamentul, care sunt conditiile pentru aplicare, dar si care este numarul de tratamente recomandat intr-un an.

Perioada optima pentru aplicarea uleiului horticol

Uleiul horticol poate fi aplicat la inceputul primaverii, dar si iarna sau toamna. Atentie, insa! Culturile se trateaza cu uleiul horticol doar in in perioada vegetativa, inainte de inmugurire. Perioada optima pentru aplicarea acestei solutii este la finalul repausului vegetativ si la inceputul dezmuguritului.

Indicat este ca tratamentul cu acest produs sa se realizeze dupa ce pomii au fost toaletati si dupa ce a fost aplicata o solutie de cupru metalic 50%. Perioada de pauza intre cele doua tratamente trebuie sa fie de cel putin cateva zile.

In ce conditii poate fi aplicat uleiul horticol

Pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor tale, trebuie respectate anumite conditii in timpul aplicarii. Temperaturile joaca un rol extrem de important pentru acest tip de tratament. Uleiul horticol trebuie aplicat in zile cu temperaturi pozitive, atunci cand nu exista risc de inghet, vant sau precipitatii.

Numarul de tratamente recomandate in decursul unui an

Asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, si tratamentul cu ulei horticol se poate aplica doar de cateva ori in decursul unui an. Mai precis, poate fi aplicat toamna, dupa ce frunzele au cazut, dar si iarna sau primavara. Redomandat este sa nu se realizeze decat cele doua tratamente. In cazul in care nu l-ati bifat pe cel din toamna, nu il dublati pe cel din primavara.

Care sunt pomii la care se aplica uleiul horticol

Pomii fructiferi pentru care tratamentul cu acest produs este obligatoriu sunt:

  • Gutui;
  • Mar;
  • Par.

Pe de alta parte, uleiul horticol poate fi aplicat si la alti pomi, precum prun, cais, cires sau visin, insa doar daca au fost atacati de afide sau acarien in anul anterior.

La nectarin si piersic, tratamentul cu ulei horticol nu este necesar.

Ulei horticol la pret avantajos

Esti in cautare de ulei horticol la pret avantajos? In magazinul nostru online gasesti ulei horticol Ovipron Top, la pret accesibil. Profita de oferta noastra si comanda online! Protejeaza-ti livada eficient si bucura-te de culturi roditoare!