Reducere!

Ingrasamant fungicid SULFOMAT tip MIF vita-de-vie, cereale, legume si pomi fructiferi – 1Kg

38,00lei 25,00lei

In stoc
Livrare rapida (1-2 zile)
Drept de retur in 14 zile, fara obligatii
Plata online securizata sau ramburs

Descriere

Sulfomat tip MIF, ingrasamant pentru culturile de vita de vie, pomi fructiferi, cereale, legume

Ingrasamantul fungicid sulfomat tip MIF reprezinta un amendament ce are drept scop reglarea pH-ului, dar si combaterea acarienilor si a aparitiei fainarii. Produsul se gaseste sub forma de pulbere.

Cum si cand se aplica tratamentul cu sulfomat tip MIF

Perioadele recomandate pentru aplicarea amendamentului sunt:

  • Toamna, inainte cu o luna de semanat;
  • La sfarsitul iernii, inainte cu 30-60 de zile de procesul de semanare.

Tips! Ca sa obtii o distribuire uniforma a produsului, foloseste utilaje speciale pentru imprastiat sau pulverizat pe sol. Ulterior, prin discuire sau araturi usoare, trebuie realizata incorporarea in pamant, la o adancime de 10 centimetri.

Doza indicata pentru solurile tratate cu sulf o data la 2 ani este de 50-100 kg/ha. Daca perioada dintre amendarile solului se situeaza intre 2 si 3 ani sau chiar depaseste, in acest caz doza variaza intre 200 si 300 kg/ha.

Aplicarea sulfomatului in functie de tipul de cultura

Pentru rapita:

  • Nivelul de pH trebuie sa se situeze intre 5,5 si 6 unitati;
  • Distribuirea sulfomatului pe sol trebuie sa se realizeze la suprafata;
  • Urmeaza aratura si discuirea;
  • Daca aratura nu se poate realiza, pregatiti solul cu 1-2 treceri cu disc greu.

Pentru grau:

  • Produsul se aplica dupa pregatirea solului;
  • Pasul urmator este aratura la 18-20 cm si discuirea;
  • Amendarea solului poate fi realizata si la finalul iernii, dar distribuirea la suprafata solului sa fie realizata inca din toamna.
  • Datorita umiditatii, aparere incorporarea;
  • Nivelul de pH se situeaza intre 6 si 6,5 unitati.

Pentru culturile de ceapa:

  • In cazul acestei culturi, aplicarea se realizeaza dupa recoltare;
  • Se aplica spre finalul toamnei sau iernii, iar incorporarea se realizeaza uniform, pe randuri;
  • Aratura trebuie realizata la 28-30 cm;
  • Solul poate fi pregatit printr-o usoara incorporare la o adancime de aprox. 10 cm (in aceasta situatie, primavara este anotimpul ideal pentru aratura);
  • pH-ul ideal trebuie sa se situeze intre 5 si 7 unitati.