Descriere
Seminte fragute – descriere
Fragutele sunt plante perene, delicioase, productive tot anul. Aceste fructe sunt apreciate de majoritatea agricultorilor tocmai datorita usurintei cu care pot fi cultivate. Nu sunt pretentioasa in privinta conditiilor de mediu si au un nivel ridicat de rezistenta in fata temperaturilor scazute sau a secetei.
Fragutele nu sunt populare doar in randul agricultorilor, ci si in randul consumatorilor, tocmai datorita gustului unic, delicios si aromat.
Caracteristici fragute
- Ciorchinii au flori albe, mari, din care se dezvolta fructele dulci si parfumate;
- Fructele se coc incepand cu luna iunie pana toamna tarziu;
- Semintele de fragi pot fi cultivate atat in gradini, de-a lungul potecilor, cat si in jardiniere.
Cultivarea fragilor
Cultivarea fragilor poate fi realizata atat primavara, cat si toamna. Fragutele au o perioada lunga de inflorire, iar daca au parte de conditii bune, ele pot rodi chiar si de doua ori pe an. Plantele iubesc locurile luminoase, prefera locurile calduroase, dar si umiditatea. De asemenea, plantarea fragutelor trebuie sa se realizeze pe soluri bine drenate si fertile, pentru ca plantele sa poata absorbi toate substantele nutritive necesare dezvoltarii. Plantele trebuie udate imediat dupa plantare, deoarece fragutele au nevoie de umiditate permanenta. Mai mult decat atat, ai grija ca buruienile de langa tufele de fragi sa fie eliminate.
Perioada de recoltare: iunie-octombrie.
Fragute – beneficii
Fragii au un continut bogat in vitamina C, ulei volatil, polizaharide, acizi organici, taninuri si multe alte substante care au efect benefic asupra organismului. Mai mult decat atat, frunzele de fragute sunt folosite de cunoscatori pentru obtinerea ceaiurilor.
- Contribuie la hidratarea organismului;
- Au rol de prevenire a bolilor cronice;
- Regleaza presiunea sanguina;
- Intaresc sistemul imunitar;
- Protejeaza ficatul;
- Previn imbatranirea;
- Imbunatatesc digestia.
Mod de ambalare: plic