Reducere!

Zeama sulfocalcica tip MIF, ingrasamant fungicid, polisulfura de calciu pentru pomi fructiferi, vita de vie – polisulf de calciu Mifalchim

39,00lei 25,00lei

In stoc

Aveti posibilitatea de a ridica personal acest produs.

Livrare rapida (1-2 zile)
Drept de retur in 14 zile, fara obligatii
Plata online securizata sau ramburs

Descriere

Polisulfura de calciu- Descriere produs

Polisulfura de calciu este un fungicid folosit pentru pomicultura si viticultura. Pe langa rolul de fungicid, acest produs actioneaza si ca un acaricid, utilizat pentru combaterea manei, putregaiului, raiei, curbarii frunzelor, oualor de acarieni, gauririi frunzelor, cosenilei, oualor de iarna, acarienului rosu al pomilor si a paduchelui de San Jose.

Mod de utilizare

Acest produs poate fi folosit doar in combinatie cu apa curata sau cu solutia antiinghet de tip MIF, care se utilizeaza astfel: 1l/100l solutie in timpul perioadei de repaus vegetativ atunci cand exista posibilitatea aparitiei de scaderi bruste ale temperaturilor (-8, -10 grade Celsius).

Aplicarea polisufurii de calciu trebuie sa se realizeze prin stropire, atat in timpul perioadei de repaus vegetativ, cat si in timpul vegetatiei. Tratamentul trebuie aplicat seara sau dimineata, la temperaturi sub 25 de grade Celsius.

Aplicarea in functie de cultura

In cazul culturilor de mar si par afectate de fainare sau rapan, doza recomandata este de 30 litri/ha in 1500 litri apa, aplicat direct pe vegetatie.

La vita de vie, pentru combaterea fainarii sau a putregaiului cenusiu, dozajul este: 20 litri/ha in 1000 litri apa, aplicat pe vegetatie.

Pentru protejarea pomilor fructiferi precum cires, cais, piersic, prun, maslin, se recomanda o doza de 30 litri/ha in 1500 litri apa, direct pe vegetatie.

Mod de actionare

Modalitatea prin care polisulfura de calciu actioneaza este reprezentata de descompunerea sulfului elementar drept fungicid protector. Sulful are rolul de a stopa transferul electronilor si reuseste astfel sa diminueze sulful in hidrogen sulfurat. Sulful contribuie la formarea unui strat de protectie, care inhiba aparitia sporilor. Mai mult decat atat, polisulfura de calciu contribuie la imbunatatirea fotosintezei, aceasta stimuland dezvoltarea plantelor.

Polisulfura de calciu – pret

In magazinul nostru online gasesti polisulfura de calciu la pret avantajos! Comanda online si beneficiezi de transport rapid in toata tara!