Reducere!

Metabisulfit de potasiu, conservant alimentar vin, legume si fructe

Code: N/A

De la: 19,00lei

In stoc
Golește

Aveti posibilitatea de a ridica personal acest produs.

Livrare rapida (1-2 zile)
Drept de retur in 14 zile, fara obligatii
Plata online securizata sau ramburs

Descriere

Descriere metabisulfit de potasiu

Metabisulfitul de potasiu este un conservant alimentar folosit pentru obtinerea vinurilor de calitate, dar si pentru conservele de fructe si legume.

Caracteristici

Produsul se gaseste sub forma unei pudre albe cristaline, cu aroma usoara de sulf. Se foloseste in vinificatie ca agent antimicrobian si antioxidant.

  • Are rol de prevenire impotriva gustului amar, in brunare si in pierderea aspectului si a aromelor;
  • Impiedica reactiile de oxidare;
  • Stopeaza aparitia microflorei nedorite;
  • Contribuie la extragerea rapida a compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.

Doza recomandata

Vin rosu: 15 gr/100 L;

Vin alb si rose: 20 gr/100 ;

Vin spumant de calitate: 18,5 gr/100 L;

Conservare legume si fructe: 10-15 gr/100 Kg.

Metabisulfit de potasiu – Mod de utilizare

Conservantul alimentar pulbere se poate prepara prin dizvolvarea dozei necesare de metabisulfit de potasiu in apa sau vin. Solutia obtinuta actioneaza ca un antioxidant sau ca un reglator de fermentatie.

  • Tratamentul poate fi reaplicat atunci vinul incepe sa fermenteze, in timpul primaverii;
  • Conservantul poate fi utilizat si pentru conservele de legume sau fructe;
  • Vinul este gata de consum dupa aproximativ 15-21 zile de la tratament;
  • Odata cu efectuarea tratamentului de sulfitare, se poate efectua si bentonizarea vinului, operatiune ce va asigura limpezirea vinului.

Recomandari

  • Nu lasati produsul la indemana copiilor;
  • Depozitati conservantul in spatii acoperite si bine aerisite, la temperaturi de maximum 15 grade Celsius.

Informații suplimentare

Cantitate

150 Gr., 15 Gr.