Gata cu daunatorii- Cum scapi de cartite pentru a mentine o cultura bogata?

on
Categories: Necategorizate

Pentru un agricultor specializat este dezamagitor sa oberve ca daunatorii au degradat intreaga sa cultura. Printre acestia se numara si cartitele. Cel mai clar semn ca acest daunator a patruns in cultura ta este reprezentat de musuroaiele create de el. Acestea pot sa distruga intreaga cultura. In plus, cartitele sunt recunoscute pentru potentialul lor de a transimite boli precum Rabie sau paraziti.

Capcane cartite

Pe piata actuala exista numeroase variante pentru capturarea cartitelor. Aceste capcane pot fi confectionate sau se pot achizitiona din magazinele de profil. Ele se impart in mai multe categorii precum cleste, percutor, arc sau tunel. Procesul de montare este unul simplu. Se plaseaza dispozitivele in gaurile din musuroaiele create de cartita si se lasa acolo. Cu toate acestea, ele trebuie pozitionate atent, deoarece exista riscul ca animalul sa fie ranit.

Aparat anti-cartite

Un lucru bine cunoscut despre cartite este faptul ca ele nu beneficiaza de simtul vederii. Cu toate acestea, au un simt olfactiv foarte bine dezvoltat. Adica, sunt foarte sensibile la sunete. Astfel, s-a inventat o metoda mult mai simpla de a le transmite cartitelor mesajul ca nu sunt dorite pe proprietatea ta. Acesta este aparatul anti-cartite. El este un dispozitiv cu ultrasunete, menit sa creeze o stare de disconfort pentru acest animal. Un aparat anti-cartite poate fi una din cele mai sigure optiuni pentru a avea o cultura bogata, fara sa fii nevoit sa ranesti daunatorul. Cu toate acestea, exista si metode mai simple in acest sens. Cartita este un daunator foarte sensibil la sunete. Astfel, producerea unor zgomote la momentul potrivit ar trebui sa il tina departe de cultura ta.

Solutie anti-cartite

Solutiile anti- cartite sunt foarte usor de utilizat. Tot ce trebuie sa faci este sa desfaci sticluta pe care ai cumparat-o. Apoi, este necesar sa aplici cateva picaturi in locul unde se prezinta adesea daunatorul. Solutiile anti-cartite raspandesc un miros innecacios pentru ele. Astfel, danatorul nu se va mai prezenta pe suprafata culturii tale si nu va mai crea probleme.

Ingrasamant anti- cartite

Exista anumite tipuri de ingrasamant special concepute pentru a evita aparitia cartitelor. Ele sunt tratate cu substante aromatice, foarte bogate in Zeolit. Acest tip de ingrasamant are puterea de a tine la distanta cartita. Astfel, se reduce semnificativ posibilitatea ca acest daunator sa iti distruga cultura.

Granule anti-cartite

Granulele anti-cartite creeaza o bariera olfactiva intre daunator si cultura, astfel incat sa le indeparteze. In acelasi timp, mirosul poate fi deranjant si pentru vidre, insa este inofensiv pentru oameni sau alte animale. Totodata, compozitia acestui tip de granule nu afecteaza culturile, gradina sau peluza.

Asadar, pentru a mentine o cultura bogata, ai nevoie sa te asiguri ca o cartita nu va interveni in planurile tale. Prin urmare, este important sa te documentezi in privinta metodelor cele mai eficiente prin care sa faci daunatorul sa inteleaga ca nu este bine primit pe proprietatea ta. Din acest motiv, in magazinele de profil poti gasi numeroase variante in acest sens, insa este important sa o alegi pe cea msai potrivita pentru tine.