Reducere!

Funguran OH 50 WP, fungicid de contact -1 Kg

Code: 6426051000037

60,00lei 54,99lei

In stoc
Livrare rapida (1-2 zile)
Drept de retur in 14 zile, fara obligatii
Plata online securizata sau ramburs

Descriere

Descriere Funguran OH 50 WP

Funguran OH 50 WP este un fungicid eficient pentru combaterea diverselor boli ale culturilor precum: mana la culturile de vita de vie, cartof, castraveti, hamei, sfecla de zahar, tomate; rapanul la par si mar; focul bacterian al rozaceelor la gutui, par si mar; patarea unghiulara la culturile de castraveti; arsura comuna si cea aureolata la culturile de fasole.

Substanta activa: 50% cupru (sub forma de hidroxid de cupru).

Mod de actiune Funguran OH 50 WP

Fungicidul de contact are actiune fungicid-bactericida, antisporulanta si preventiva. Cuprul are rolul de a proteja plantele impotriva diferitelor boli, dar si de a preveni germinarea sporilor ciupercilor. Cuprul actioneaza eficient impotriva bacteriilor datorita efectului inhibator al proceselor de diviziune celulara al bacteriilor.

Aplicare

Pentru a obtine efectul scontat, este esential ca tratamentul sa fie aplicat corect si in perioada potrivita.

Funguran OH 50 WP – preparare

Vita de vie –  mana – 2.5 kg/ha in 100 l apa;

Cartof – mana – 3 kg/ha

Toleranta

Atunci cand sunt aplicate dozele recomandata, acest fungicid are un nivel excelent de toleranta in privinta tuturor culturilor. Daca vremea este nefavorabila, temperaturi scazute sau precipitatii, soiurile de mar mai putin tolerante la cupru pot suferi efecte negative. Prin urmare, in cazul culturilor de mar, testati produsul pe plante individuale inainte de aplicare.

Funguran OH 50 WP – timp de pauza

  • Tomate, pomi fructiferi: 5-10 zile;
  • vita de vie: 7-10 zile;
  • cartof si catraveti: 6-10 zile;
  • fasole: 5-14 zile;
  • sfecla de zahar: 14-21 zile;
  • hamei: 7-14 zile

Numarul maxim de tratamente/an

  • Tomate, cartof si vita de vie – 3-4;
  • Pomi frutiferi- 3 inainte de inflorit si 4-7 dupa inflorit;
  • Castraveti si fasole: 3;
  • Sfecla de zahar si hamei: 2.