Cum sa aplici corect un ingrasamant pentru pomi fructiferi?

on
Categories: Cultivarea Plantelor

Daca ai o livada de pomi fructiferi, primul produs in care va trebui sa investesti este un ingrasamant special in acest sens. Acesta ofera copacului aportul necesar de azot, fosfor si potasiu. Fiecare element din aceasta categorie contribuie semnificativ la dezvoltarea sanatoasa a pomului. Pe de o parte, azotul accelereaza procesul de crestere a fructelor, iar fosforul influenteaza dezvoltarea radacinilor. Pe de alta parte, potasiul este un element care imbunatateste semnificativ gustul fructelor. In functie de momentul de aplicare al ingrasamantului, dimensiunea pomului si de maniera de lucru, poti obtine un copac sanatos in cel mai scurt timp.

Cand se aplica ingrasamantul pentru pomi fructiferi?

Anotimpul este primul criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand iti doresti sa desfasori un proces de fertilizare al pomilor fructiferi. In general, este recomandat sa aplici ingrasamantul fie toamna, fie primavara. In primul caz, produsul se aplica odata cu aratura. In schimb, primavara se distribuie odata cu ingrasamintele usor asimilabile( cele pe baza de azot sau must de gunoi). Daca livada este tanara, nu va trebui sa aplici acest produs, deoarece pomii fructiferi in faze timpurii nu au nevoie de procesul de fertilizare. In schimb, odata cu cel de-al doilea an este recomandat sa aplici ingrasamantul.

Cum evaluezi cantitatea pe care o vei aplica?

In general, ingrasamantul pentru pomi fructiferi se aplica in functie de densitatea pomilor si de necesarul nutritiv. Cantitati precum 100- 150 kilograme  azot, 60- 80  kilograme  fosfor sau 120- 180 kilograme potasiu se aplica pentru o productie de 20 de tone la hectar. Atunci cand folosesti un ingrasamant pentru pomi fructiferi este esential sa iei in considerare cantitatea. In caz contrar, poti compromite intreaga cultura.

De ce sa folosesti produsul npk 16 16 16 pentru pomi fructiferi?

Produsul npk 16 16 16 pentru pomi fructiferi este recunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le ofera. Cresterea valorii nutritive, imbunatatirea nivelului de toleranta al plantei la conditiile de mediu nefavorabile, amplificarea nivelului de rezistenta in fata bolilor si daunatorilor, dizolvarea rapida in apa sunt doar cateva dintre acestea. Acest produs actioneaza intens, astfel incat pomii fructiferi sa se dezvolte cat mai rapid si sanatos. Cantitatea recomandata pentru arbori, arbusti si pomi fructiferi este de 50 grame care se vor aplica la radacina. Cu toate acestea, se poate folosi si pentru legume si flori, gazon, cereale si plante tehnice. Din acest motiv, produsul npk 16 16 16 pentru pomi fructiferi este cel mai recomandat fertilizant in acest sens.

Asadar, atunci cand aplici un ingrasamant pentru pomi fructiferi trebuie sa tii cont de anumite conditii, precum momentul, cantitatea sau produsele cu care lucrezi, astfel incat sa stimulezi cresterea sanatoasa a pomilor fructiferi.