Cultura de capsuni – cum sa valorifici oportunitatile oferite de primavara

on
Categories: Cultivarea Plantelor

Capsunile sunt cele mai preferate de catre romani odata cu venirea primaverii. Ele sunt disponibile pe tot parcursul anului, insa majoritatea persoanelor le achizitioneaza masiv la de la inceputul lunii martie pana la finalul lui mai. Se stie ca majoritatea agricultorilor incep sa comercializeze produsele culturii de capsuni in aceasta perioada. Din acest motiv, primavara este momentul propice pentru a rotunji cifra de afaceri. Daca esti un agricultor la inceput de drum, profita de oportunitatile oferite de acest anotimp pentru a-ti recupera investitia in scurt timp si nu numai.

Procesul de plantare al capsunilor primavara

Datorita calitatilor nutritive si al aromei intense, capsunile sunt niste fructe destul de pretentioase in privinta conditiilor de dezvoltare. Primul aspect pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand te-ai decis sa infiintezi aceasta cultura este temperatura. Pentru un proces optim de dezvoltare, este necesar sa alegi un loc unde valorile termice sa nu fie nici mai mici si nici mai mari de 15 grade celsius. De asemenea, este indicat sa alegi un loc unde nu s-au mai efectuat alte procese de cultivare sau de plantare, astfel incat sa obtii niste recolte mult mai gustoase. Inainte de a incepe procesul de plantare al capsunilor de primvara, trebuie sa pregatesti gropile cu o adancime de 10 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 30 cm. In acelasi timp, capsunile sunt iubitoare de lumina. Prin urmare, trebuie sa te asiguri ca in zona aleasa de tine razele  solare se vor reflecta pe suprafata culturilor de capsuni timp de cel putin 12 ore pe zi. In plus, tipul de sol este un factor semnificativ in procesul de plantare al capsunilor de primavara, deoarece ele au nevoie de un sol usor si fertil. Totodata,  trebuie  sa tii cont de conditiile de umiditate. Capsuna este si un iubitor de apa. Prin urmare, inainte de a incepe procesul de plantare va fi necesar sa instalezi un sistem de irigatii bine pus la punct. La final, poti sa plantezi semintele de capsuni.

Plantare capsuni- de ce este o afacere de succes

De obicei, investitia pentru un hectar al unei culturi de capsune se ridica pana la sume de 10000 de euro. In schimb, capitalul se recupereaza relativ repede, deoarece profitul estimativ pe hectarul de capsune este de 12500 de euro. Cu toate acestea, ai nevoie sa tii cont de doi factori-cheie: perisabilitatea si perioada de comercializare. Capsunile naturale se pot strica foarte repede. Din acest motiv, este indicat sa incepi sa comercializezi in perioada de primavara. Atata timp cat romanii achizitioneaza capsuni in numar semnificativ primavara, ai toate sansele sa comercializezi intreaga recolta. Cu toate acestea, daca alegi corect momentul, atunci poti recupera relativ repede capitalul investit.  

Asadar, profita de oportunitatile oferite de primavara si infiinteaza o cultura de capsune. Cu un minim de capital, vei reusi sa iti rotunjesti substantial veniturile.