Cultivarea patrunjelului in ghiveci – ce etape trebuie sa parcurgi

on
Categories: Cultivarea Plantelor

Aromatizarea mancarurilor preparate se realizeaza de cele mai multe ori cu ajutorul patrunjelului sau a altor plante cu gust intens. In timp ce radacinile sunt folosite pentru obtinerea diferitelor mancaruri, frunzele au rolul de a aromatize preparatele. Cu un continut bogat in substante nutritive, patrunjelul ocupa primul loc pe lista plantelor cu valoare biologica-alimentara. El provine din zona Marii Mediteraneene si face parte din categoria plantelor radacinoase si aromatice.

Prin urmare, daca iti doresti sa te bucuri de preparate cu gust intens, atunci patrunjelul reprezinta solutia ideala.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru cultivarea patrunjelului in ghiveci!

1. Achizitioneaza seminte de patrunjel

In magazinul online Agrohub.ro gasesti o gama variata de seminte legume, dar si de plante aromatice. Si pentru ca nu ne adresam doar fiermierilor, poti comanda online si produse de tip hobby, cum sunt plicutele de seminte patrunjel pentru cultivare in ghiveci. Iata care sunt soiurile de patrunjel pe care le gasesti in magazinul nostrum agricol:

  • Seminte de patrunjel Gigante D’Italia – un soi de patrunjel semitimpuriu, cu frunze foarte mari si aromate.
  • Seminte de patrunjel Moss Curled – un soi timpuriu de patrunjel, cu frunze crete, de culoare verde inchis.

2. Asigura-te ca dispui de echipamentele necesare pentru cultivarea patrunjelului in ghiveci

Dupa ce ai achizitionat semintele de patrunjel preferate, asigura-te dispui de toate echipamentele necesare pentru cultivare. Mai exact, ai nevoie de un ghiveci de aproximativ 8,5-9 cm diametru si o inaltime de cel putin 7 cm. In continuare, pamantul este un factor important pentru dezvoltarea plantei. El trebuie sa fie calitativ si sa contina nisip. Cat priveste ghiveciul, acesta trebuie sa fie prevazut cu gauri de scurgere. Odata bifate aceste aspecte, urmeaza distribuirea semintelor uniform.

In final, se foloseste un strat de 1,5 cm de pamant pentru acoperirea semintelor, iar ghiveciul trebuie plasat intr-un loc luminat, unde temperatura atinge cel putin 20 de grade Celsius. Pentru o rasarire rapida si uniforma, poti utiliza o folie de plastic transparenta pentru acoperirea ghiveciului.  Dupa acoperirea semintelor cu pamant, ghiveciul trebuie bine udat, iar la un interval de aproximativ o saptamana, rezultatele nu vor inceta sa apara.

3. Dezvoltarea patrunjelului in ghiveci

Daca iti doresti ca patrunjelul proaspat plantat sa se dezvolte rapid si armonios, atunci trebuie sa il asezi intr-un loc luminat si ii asiguri apa necesara. In ceea ce priveste temperatura, patrunjelul dispune de rezistenta sporita in fata temperaturilor scazute, insa nu tolereaza inghetul. Un alt avantaj al acestei plante aromatice este reprezentat de capacitatea de regenerare. Chiar daca vei taia frunzele, altele vor rasari destul de rapid.

Asadar, pentru a te bucura de preparate culinare aromate si delicioase, cultivarea patrunjelului in ghiveci ramane cea mai buna solutie. Ingrediente proaspete, mancaruri gustoase!