Reducere!

Conservant alimentar, asigura o fermentatie controlata a vinului, 18% SO2 – 1L

Code: 6426051000259

Conservantul alimentar cu concentratie de 18% SO2 este ideal pentru controlarea fermentatiei vinului. De asemenea, poate fi folosit in industria conservelor de fructe, legume sau carne. Produsul este realizat prin solubilizarea cristalelor de metabisulfit de sodiu sau potasiu in apa demineralizata. Este lichid, limpede, fara sedimente.

10,00lei 8,50lei

In stoc

Aveti posibilitatea de a ridica personal acest produs.

Livrare rapida (1-2 zile)
Drept de retur in 14 zile, fara obligatii
Plata online securizata sau ramburs

Descriere

Conservant alimentar 18% SO2 – descriere

Conservant alimentar 18% SO2 a fost obtinut prin solubilizarea cristalelor de potasiu si metabisfulfit de sodiu, in apa demineralizata rezultand o solutie apoasa, fara sedimente, limpede, folosinta pentru a asigura fermentatia controlata a mustului cu scopul de a obtine vin. De asmenea, conservantul alimentar cu concentratie de 18% poate fi folosit in industria conservelor de carne, fructe, legume.

Doza recomandata

 Dozele recomandate pentru industria vinului, dar si pentru cea a conservelor sunt:

  • 300ml- 400ml/1000 l must
  • 300ml –400ml/ 1000 kg struguri sanatosi
  • 500ml- 800ml/1000kg struguri vatamati

In privinta uzului enologic, tratamentul cu conservant trebuie aplicat peste struguri pana la procesul de zdrobire sau peste mustul proaspat presat. De asemenea, conservantul trebuie folosit si dupa fermentare si, implicit, tragerea vinului de pe drojdie.

ATENTIE! Aplicarea produselor de sulfitare dupa declansarea fermentatiei poate fi conduce la inhibarea vinului.

Alte moduri de utilizare

  • Conservantul alimentar poate fi folosit si pentru conservarea muraturilor, iar doza recomandata este de 25-30 ml/100 kg produse;
  • Conservantul este indicat si pentru a obtine pasta de rosii si conservelor de legume si fructe. Se folosesc maximum 25ml/ 100kg compozitie aplicata dupa racire;
  • Pentru dezinfectarea vaselor de lemn, a sticlelor, dar si a maselor plastice, poate fi folosit conservantul alimentar.

RECOMANDARE! Produsele care au fost tratate cu acest conservant pot fi consumate dupa 21 de zile de la aplicare.

Modalitati de pastrare

Depozitarea conservantului alimentar trebuie sa aiba loc in spatii aerisite, la o temperatura cuprinsa intre 20 si 25 grade Celsius pe timp de vara si -5 grade Celsius in timpul iernii. Dupa utilizare, produsul se pastreaza in locuri izolate.