Basamid granule, nematocid, dezinfectant sol, cu efect de erbicid, insecticid si fungicid – 1Kg

Code: 6422163000972

84,00lei

In stoc

Aveti posibilitatea de a ridica personal acest produs.

Livrare rapida (1-2 zile)
Drept de retur in 14 zile, fara obligatii
Plata online securizata sau ramburs

Descriere

Basamid Granule – descriere

Basamid granule este un nematocid care se gaseste sub forma unor microgranule. Acest produs contine 98% dazomet si nu este corosiv. Densitatea este de 1340 kg/m3, iar punctul de topire se afla la 104 grade Celsius.

Mod de actionare

Basamid granule este un produs ideal pentru sterilizarea solului. Aplicarea acestuia se realizeaza la suprafata solului sau se introduce in sol prin incorporare. Atunci cand solul prezinta un grad considerabil de umiditate, basamidul se descompune in gaz sterilizant si incepe sa actioneze ca un nematocid, fungicid, erbicid si chiar insecticid. Odata cu disiparea gazului, plantarea sau semanarea pot fi efectuate. Produsii ramasi in sol in urma descompunerii nu sunt reziduuri toxice, ci nutrienti benefici plantelor.

Dezinfectarea solului cu Basamid

Aplicarea nematocidului Basamid trebuie sa se realizeze la temperaturi de peste 6 grade Celsius si doar atunci cand solul prezinta grad de umiditate. Incercati sa mentineti umiditatea solului atat in timpul aplicarii produsului, cat si dupa.

Atentie! Nu aplicati produsul in culturiile infiintate, poate fi fitotoxic.

Perioada de pauza

Perioada de pauza dintre ultimul tratament si semanare trebuie sa se situeze intre 10 si 30 de zile. Regula este urmatoarea: timpul de pauza variaza in functie de temperatura solului; cu cat aceasta este mai mica, cu atat perioada de pauza creste.

Aplicare Basamid Granule

Aplicarea Basamidului trebuie sa se realizeze pana la infiintarea culturii, pe substratul culturii sau prin introducerea sa in substratul de cultura pentru rasadnite. Aplicati produsul cu 10-35 zile inainte de plantare sau semanare, tinand cont de temperatura solului.

Tehnica de aplicare poate fi realizata cu orice echipament terestru pentru granule. Inainte si dupa efectuarea tratamentului, spalati echipamentul cu detergent puternici indicati de producatorul masinii.

Basamid granule poate fi combinat cu aproape toate erbicidele, fungicidele sau insecticidele sub forma de granule. Pentru siguranta totala, consultati lista de compatibilitate si efectuati un test.